Faubourg Saint-Antoine er en historisk forstad (faubourg) til Paris, i dag en del av byens 11. og 12. arondissement. Området strekker seg fra Bastillen til Place de la nation, på begge sider av den sentrale gata Rue du Faubourg Saint-Antoine.

Den tidligste bebyggelsen grodde fram som en østlig forstad til Paris fra 1400-tallet, etter at Ludvig 11 tillot håndverkere å slå seg ned omkring klosteret Saint-Antoine-des-Champs. I tidens løp utviklet Saint-Antoine seg til en av Paris' viktigste arbeiderbydeler, kjent som et arnested for opprør og åsted for gatekamper fra den franske revolusjon til det 20. århundre.

Blant mange stolte håndverkstradisjoner er Saint-Antoine særlig kjent for sine møbelverksteder, hvor de fleste stilarter innen fransk interiørarktiektur er blitt utviklet og raffinert. Kirken Sainte-Marguerite er bygd i 1624. Til kirken ligger en i dag nedlagt kirkegård. Her ble de døde fra fengselet Bastillen gravlagt; her hviler også Ludvig (17), sønn av Ludvig 16 og Marie Antoinette.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg