Faktaboks

Erling Asbjørn Kjellsby
Født
7. juli 1901, Oslo
Død
20. februar 1976

Erling Asbjørn Kjellsby, norsk organist og komponist. Hans musikalske stil kan karakteriseres som nyklassisk og nyromantisk med islett av impresjonisme.

Kjellsby studerte med Wilhelm Huus-Hansen og Fartein Valen. Han var lektor i musikk ved Oslo Lærerhøgskole i 1934–70 og organist i Uranienborg kirke i Oslo i 1936–71. Han var dirigent for Oslo Arbeidersangforening og Hanches Kor, sekretær i Norsk Komponistforening og formann i TONOs styre i 1945–62.

Kjellsby har komponert innenfor flere forskjellige sjangre, orkesterverk som Melodi (1929), Norsk Rapsodi (1937) og Chaconne og fuge (1940), fire strykekvartetter hvorav nr. 2 og nr. 3 er de mest kjente, kirkemusikk av forskjellig slag, blant annet Mélodie symphonique for orgel og en rekke koralforspill. Ut over dette korsanger, klaverstykker og romanser.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg