Faktaboks

Eli-Anne Linnestad
Født
27. februar 1944, Vestby

Eli-Anne Linnestad er en norsk skuespiller.

Linnestad debuterte i 1965 i Arthur Millers Heksene fra Salem for Fjernsynsteatret. Hun var ansatt ved Oslo Nye Teater fra 1968 til 2014.

Som frodig karakterkunstner spilte hun tidlig i karrieren kvinner på siden av samfunnet ved siden av karakterkomiske roller. Fra slutten av 1980-årene og til hun gikk av med pensjon i 2014 var hun en av teaterets viktigste krefter i et bredt repertoar. Hun spilte blant annet Marlene i Top Girls av Caryl Churchill (1985), Titania/Hippolyta i Shakespeares En midtsommernattsdrøm (1991), den reisende Irene von Satow i Når vi døde vågner av Henrik Ibsen (1991) og B i Tre høye kvinner av Edward Albee (1996).

I 1996 hadde hun også suksess med en forestilling bestående av tekstene Bag Lady (en monolog av Jean Claude van Itallie) og Ringeren & Notre Madame (en tekst for to av Iben Sandemose).

I 2000 ble Eli Anne Linnestad nominert til Heddaprisen i klassen for særlig fremragende sceneprestasjon for tittelrollen i Ibsens Fru Inger til Østråt, produsert av Riksteatret samme år.

Hun har dessuten hatt filmroller, blant annet i Ingen roser...takk (1979), Bryllupsfesten (1989) og Budbringeren (1997).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg