Eli-Anne Linnestad, norsk skuespiller. Eli Anne Linnestad debuterte i 1965 i Arthur Millers Heksene fra Salem for Fjernsynsteatret. Hun var ansatt ved Oslo Nye Teater fra 1968 til 2014.

Som frodig karakterkunstner spilte hun tidlig i karrieren kvinner på siden av samfunnet ved siden av karakterkomiske roller. Fra slutten av 1980-årene og til hun gikk av med pensjon i 2014 har hun vært en av teaterets viktigste krefter i et bredt repertoar. Hun har blant annet spilt Marlene i Top Girls av Caryl Churchill (1985), Titania/Hippolyta i Shakespeares En midtsommernattsdrøm (1991), den reisende Irene von Satow i Når vi døde vågner av Ibsen (1991) og B i Tre høye kvinner av Edward Albee (1996). I 1996 hadde hun også suksess med en forestilling bestående av tekstene Bag Lady (en monolog av Jean Claude van Itallie) og Ringeren & Notre Madame (en tekst for to av Iben Sandemose). 

I 2000 ble Eli Anne Linnestad nominert til Heddaprisen i klassen for særlig fremragende sceneprestasjon for tittelrollen i Ibsens Fru Inger til Østråt, produsert av Riksteatret samme år.

Hun har dessuten hatt filmroller, blant annet i Ingen roser...takk (1979), Bryllupsfesten (1989) og Budbringeren (1997).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.