El País

El Pais

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

El País er Spanias største nyhetsavis. El País er en venstreorientert avis, etablert i 1976 av PRISA, Spanias største mediekonsern. Den første utgaven kom kort tid etter general Francos død, og har vært et viktig ledd i moderniseringen av landet i overgangstiden fra diktatur til demokrati. El País har hovedkontor i Madrid. Trykkes fra 1982 også i Barcelona, fra 1986 flere regionale utgaver, bl.a. i Sevilla og Valencia. En internasjonal utgave utgis i store byer i Latin Amerika. Avisen regnes som en av de fremste kvalitetsavisene i den spansktalende verden.

Faktaboks

uttale:
paˈís
etymologi:
spansk ‘landet’

I 2012 hadde avisen et opplag på 400 000 aviser, ifølge det spanske kontrollorganet for opplag, OJD. Avisen lanserte sin digitale nettversjon i 1996. I perioden 2002-05 gikk nettavisen over til en abonnementsordning, men gikk tilbake til gratisversjonen i 2005.

Siden 2001 har et engelskspråklig bilag fra El País vært et supplement til den spanske utgaven av International Herald Tribune, og fra 2004 har New York Times International Weekly vært et bilag i El País og andre europeiske aviser.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg