El País
El País (grunnlagt 1976) er blant de største spanske riksdekkende avisene. El País' lokaler i Madrid. Foto fra 2012.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

El Pais

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

El País er Spanias største nyhetsavis. er en venstreorientert avis, etablert i 1976 av PRISA, Spanias største mediekonsern. Den første utgaven kom kort tid etter general Francos død, og har vært et viktig ledd i moderniseringen av landet i overgangstiden fra diktatur til demokrati. El País har hovedkontor i Madrid. Trykkes fra 1982 også i Barcelona, fra 1986 flere regionale utgaver, blant annet i Sevilla og Valencia. En internasjonal utgave utgis i store byer i Latin Amerika. Avisen regnes som en av de fremste kvalitetsavisene i den spansktalende verden.

Faktaboks

Uttale
paˈís
Etymologi
spansk ‘landet’

Avisen lanserte sin digitale nettversjon i 1996. I perioden 2002-05 gikk nettavisen over til en abonnementsordning, men gikk tilbake til gratisversjonen i 2005.

Siden 2001 har et engelskspråklig bilag fra El País vært et supplement til den spanske utgaven av International Herald Tribune, og fra 2004 har New York Times International Weekly vært et bilag i El País og andre europeiske aviser.

Opplag

  • 2012: 400 000 (Kilde: OJD)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg