Dumbarton Oaks
Deltakerne ved Dumbarton Oaks-konferansen. August 1944.
Av /Library of Congress.

Dumbarton Oaks-konferansen var en konferanse som fant sted på eiendommen Dumbarton Oaks, Washington, D.C., 21. august–7. oktober 1944 mellom USA, Storbritannia, Sovjetunionen og Kina. Formålet var å utarbeide utkast til en ny mellomfolkelig organisasjon, De forente nasjoner, overensstemmende med det vedtak som var truffet på Moskva-konferansen oktober 1943.

Faktaboks

Uttale
dʌmbˈa:tən ouks-
Også kjent som

Dumbarton Oaks Conference

Utkastet ble straks offentliggjort og var gjenstand for åpent ordskifte. Det tjente som grunnlag for San Francisco-konferansens drøftelser og FN-pakten, samt Jaltakonferansen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Sidsel Hoelsæter

Hei, konferansen åpnet 21 august og ikke 21. juli http://www.unmultimedia.org/s/photo/detail/645/0064549.html mvh Sidsel Hoelsæter

svarte Stig Arild Pettersen

Hei, Sidsel! Det har du helt rett i – takk for rettelsen! Husk at du kan komme med endringsforslag til tekstene, enten du oppdager feil eller mener en artikkel har behov for utvidelse. Alt godt, redaktør Stig Arild.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg