Faktaboks

Dreyers Forlag
Offisielt navn
DREYERS FORLAG OSLO AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
02.01.1999
Styreleder
Bjørn Smith-Simonsen

Dreyers Forlag er et norsk forlag dannet i 1985 og som i hovedsak utgir sakprosa. De to viktigste kategoriene er historie, samt samfunn og aktuell debatt. I 2021 hadde forlaget en omsetning på 15 millioner kroner. Forlaget var en del av gruppen av forlag som ble kontrollert av Bjørn Smith-Simonsen. Søsterforlag var således Pax og Spartacus.

Dagens utgave av Dreyers Forlag, ofte bare kalt Dreyer, er en omdøpning av forlaget som tidligere het Andresen & Butenschøn. Dagens Dreyers Forlag må ikke forveksles med det opprinnelige Dreyers, hvis rettigheter i dag er innfusjonert i Cappelen Damm.

I 2022 ble det bestemt at Forlaget skulle innfusjoneres i Forente Forlag AS hvor Gyldendal ASA er majoritetsaksjonær. Forlaget vil fortsatt utgi bøker, men nå som et imprint.

Historie

Det egentlige Dreyers Forlag ble grunnlagt i 1942 av Barthold A. Butenschøn. Dreyers var opprinnelig en trykkeribedrift i Stavanger, men Butenschøn kjøpte forlagsdelen ut av bedriften. Dikteren Alf Larsen var forlagets første hovedkonsulent, deretter overtok Aasmund Brynildsen stillingen.

Forlaget ble slått sammen med Grøndahl & Søn Forlag AS i 1991 under navnet Grøndahl og Dreyers Forlag AS. Det sammenslåtte forlaget ble fra 1991 eid av Cappelen-gruppen. I 1999 ble imidlertid det sammenslåtte forlaget Grøndahl og Dreyers oppløst og innfusjonert i Cappelen.

I 2010 byttet så forlaget Andresen & Butenschøn navn til Dreyers Forlag.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Dreyers Forlag
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
58.190 Forlagsvirksomhet ellers

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg