Faktaboks

Diskjokke

Joachim Dyrdahl

Født
23. juli 1979, Svelvik, Vestfold

Diskjokke er artistnavnet til Joachim Dyrdahl, en norsk musiker, DJ og produsent. Han har siden albumdebuten på slutten av 2000-tallet blitt en sentral figur i norsk musikkliv med sin blanding av melodiøs elektronika, disco og house. I likhet med sjangerbrødre som Prins Thomas, Lindstrøm og DJ Strangefruit, har Dyrdahl sitt utspring i Oslos innovative klubbscene og konseptet Sunkissed, hvor han lenge var fast DJ.

Dyrdahl ble født i Svelvik i Vestfold, og startet sin musikalske karriere med å spille fiolin som femåring. Klassisk musikk var en viktig del av oppveksten, men i tenårene ble han introdusert for housemusikk via DJ Olle Abstracts toneangivende radioshow AbstractNRK.

Som Diskjokke ga Dyrdahl i 2007 ut sin første EP Heft & Plunder på det tyske selskapet Kindisch, og samme år signerte han med norske Smalltown Supersound, som ga ut hans albumdebut Staying In. Musikerkollega Prins Thomas ga ut Dyrdahls andre EP Flott flyt året etter på sitt selskap Full Pupp.

I tillegg til En fin tid (2010) har han utgitt Sagara (2011), et album inspirert av den indonesiske tradisjonen gamelan. Dyrdahl tilbrakte to uker i Indonesia hvor han gjorde opptak av lokale musikere, som senere dannet grunnlaget for albumet som ble bestilt og initiert av Øyafestivalen.

Diskjokke ble nominert til Spellemannprisen i 2007 i klassen elektronika, og spiller jevnlig på klubber og festivaler verden over. Han har bidratt med musikk til flere filmer og tv-serier, deriblant HBOs «Bored to death», og har remikset låter for artister som Crystal Castles, David Lynch, Bloc Party og Lykke Li.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg