Forsiden
Av /News Øresund.
Lisens: CC BY 3.0

Det Kongelige Biblioteks nye bygning på Slotsholmen i København – «Den Sorte Diamant» – stod ferdig 1999.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Det Kongelige Bibliotek er Danmarks nasjonalbibliotek og Københavns universitetsbibliotek for humanistiske fag, teologi, samfunnsvitenskap og rettsvitenskap. Det Kongelige bibliotek er Nordens største bibliotek. Biblioteket utarbeider nasjonalbibliografien Dansk Bogfortegnelse i samarbeid med Dansk BiblioteksCenter. Håndskriftsavdelingen har arkiver etter personligheter som Søren Kierkegaard, Nikolai Frederik Severin Grundtvig, Georg Brandes og Karen Blixen.

Faktaboks

Også kjent som

Det Kgl. Bibliotek

Det Kongelige Biblioteks nybygg på Christians Brygge på Slotsholmen, populært kalt «Den sorte diamant», ble tatt i bruk i 1999, og er tegnet av arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen.

Kort historikk

Det Kongelige Bibliotek er grunnlagt av Frederik 3 i 1648. I 1989 ble det slått sammen med Københavns Universitetsbiblioteks avdeling 1 (grunnlagt 1482). I 2005 inngår også avdeling 2. I 2017 ble Det Kongelige Bibliotek også slått sammen med Statsbiblioteket i Århus.

Eksterne lenker

Litteratur

  • Det Kongelige Bibliotek (1951). The Royal Library Copenhagen: a Brief Introduction. Copenhagen: The Library

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg