Faktaboks

De norske Bokklubbene
Offisielt navn
DE NORSKE BOKKLUBBENE AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
07.03.1961
Daglig leder
Ingeborg Volan
Styreleder
Arne Magnus

De norske Bokklubbene er et selskap med en rekke bokklubber. Selskapet ble opprettet i 1961 av forlagene Aschehoug og Gyldendal som Den norske Bokklubben etter mønster av lignende tiltak i andre land. De norske Bokklubbene har to hovedforretningsområder – bokklubbene og nettbokhandelen Bokkilden.

Den største av bokklubbene er Bokklubben Nye Bøker (lansert 1976); de andre er Krim og Spenning, Bokklubben Barn, Den norske Bokklubben, Bokklubben Fakta, Bokklubben Ungdom, Lydbokklubben, Bokklubben Villmarksliv.

De norske Bokklubbene startet nettbokhandelen mao.no i 2001, men slo i 2005 denne sammen med Bokkilden, som de overtok fra Schibsted.

Eierskap og økonomi

De norske Bokklubbenes eies i dag av forlagene Gyldendal med 48,5 prosent, Aschehoug med 45,5 prosent, Oktober Forlag med 3,0 prosent og Pax Forlag med 3,0 prosent.

Driftsinntektene i 2017 utgjorde 218 millioner kroner mot 242 millioner året før. Driftsresultatet var i 2017 på 7,4 millioner.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

De norske Bokklubbene
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
47.915 Postordre-/Internetthandel med bøker, papir, aviser og blader

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg