Faktaboks

Candida Höfer
Født
4. februar 1944, Eberswalde, Øst-Tyskland
Bibliotheque Nationale de France Paris
Candida Höfer, Bibliotheque Nationale de France Paris V, 1998.
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo.
© /BONO.
Lisens: Vernet verk

Candida Höfer er en tysk kunstner og fotograf. Hun er kjent for fotografier av bygninger, interiører og ulike offentlige rom, ofte biblioteker og museumsbygg. Miljøene er avbildet med storformat-kamera, gjerne som symmetriske komposisjoner, og kopiert i monumentale formater. Blant Höfers motiver finnes også flere kjente interiører i Oslo, som Universitetsaulaen, Nationaltheateret stasjon og det gamle Deichmanske hovedbibliotek.

Höfer studerte på kunstakademiet i Düsseldorf, blant annet under Bernd Becher, i 1976–1982. Sammen med andre av Bechers studenter som Andreas Gursky, Axel Hütte og Thomas Struth blir Höfer regnet som del av den såkalte «Becher-klassen». Utover i 1990-årene markerte denne gruppen kunstnere seg i internasjonalt kunstliv med en visuelt storslått form for kunstnerisk dokumentarfotografi som førte videre Bernd og Hilla Bechers arbeid med fotografiske «typologier».

Höfers arbeider ble vist på den toneangivende documenta-utstillingen i 2002. I 2003 representerte hun, sammen med Martin Kippenberger, TysklandVeneziabiennalen. I 2007 presenterte Henie Onstad Kunstsenter hennes arbeid i utstillingen Louvre, Brazil and Other Places. Höfer er innkjøpt til flere norske offentlige og private samlinger, blant andre Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley Museet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg