Cambridge er en by i Storbritannia, England, og hovedstad i Cambridgeshire. Byen ligger ved elven Cam, 75 km nord for London, med 141 282 innbyggere (2018), med forsteder 280 000 (2016).

Cambridge er en gammel markedsby og har i senere tid blitt et viktig senter for data- og annen elektronikkindustri. Byen er imidlertid først og fremst en universitetsby, ved siden av Oxford den fremste i landet, med en lang rekke berømte og vakre universitetsbygninger. Foruten de mange colleges, blant annet Christ's College, Trinity College og St. John's College, bygd i sengotisk stil, finnes det flere middelalderkirker og andre gamle bygninger.

Fitzwilliam Museum rommer blant annet sjeldne malerisamlinger og antikviteter. Scott Polar Institute, grunnlagt i 1926 og oppkalt etter polarhelten Robert Falcon Scott, virker for å fremme og koordinere arktisk og antarktisk forskning. Ved Duxford lufthavn i sør ligger et stort museumskompleks som blant annet rommer flymuseum (American Air Museum) og krigsmuseum (Imperial War Museum).

Cambridge er en av Englands eldste byer. Romerne kalte den Camboritum, og den fikk byrettigheter i 1207.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.