Faktaboks

Uttale
kˈeimbridʒʃiə

Cambridgeshire er et fylke og grevskap i Storbritannia, i England. Fylket hadde 804 841 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 3387 kvadratkilometer. Administrasjonssentrum er Cambridge, mens den største byen er Peterborough. Grevskapet ble dannet i 1974, omfatter de tidligere grevskapene Cambridgeshire og Huntingtonshire, samt områdene Soke of Peterborough og Isle of Ely.

Den sørlige del av fylket består av lave bakker og åsdrag på krittgrunn, med spredt skog; i nord ligger et flatt, fruktbart land, The Fens. Området var tidligere havbunn, og er først i historisk tid blitt drenert og dyrket opp. Over den tidligere havbunnen rager enkelte høyere partier, blant annet Isle of Ely. Gjennom fylket renner elvene Great Ouse og Nen, delvis gjennom kunstige løp.

Cambridgeshire er et av de beste korndistrikter i England, også fordi klimaet er tørrere enn ellers i landet. Frukt, grønnsaker og meieriprodukter er også viktige. Industrien er konsentrert til Peterborough med mekanisk industri og Cambridge med elektronisk industri. Duxford har stort flymuseum.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg