Faktaboks

Offisielt navn
Brødrene Braathen
Også kjent som

Brødr. Braathen Metalltrykk

Brødrene Braathen metalvarefabrik

Organisasjonstype

aksjeselskap

Stiftet
1904
Nedlagt
1977
Annonse for Brødrene Braathen fra 1926 da firmaet hadde adresse i Pilestredet 7, Oslo.

Brødrene Braathen var en bedrift i Oslo som produserte metallvarer, fornikling og elektrisk installasjonsmateriell. Bedriften eksisterte fra 1904 til 1977. Ved slutten av virksomheten gikk de inn i Norwesco-gruppen.

Etablering

Firmaet Brødrene Braathen ble etablert av brødrene Oscar og Carl Braathen i 1904 som et metallvare- og forniklingsverksted. I 1920 startet de med produksjon av elektrisk installasjonsmateriell, deriblant stikkontakter, plugger, sikringsmateriell og koblingsbokser. På denne tiden holdt bedriften til i Pilestredet.

Firmaets spesialitet var elektriske masseartikler. På dette området utførte de, sett med norske øyne, en betydelig pionervirksomhet. I 1930 fikk de gullmedalje på Trøndelagsutstillingen.

Nye lokaler

I 1929 flyttet bedriften til egen eiendom i Malmøgata 1. Bygningsmassen besto av en femetasjes fabrikkbygning, samt kontor og lagerbygning med et samlet areal på 600 kvadratmeter.

Omstruktureringer

I 1958 var det rundt 50 ansatte på fabrikken. Samme år ble firmaet omdannet til aksjeselskap med Reidar Schjerven som disponent. Lokalene ble etter hvert for små, og fabrikken flyttet i 1965 inn i et nybygg med et samlet gulvareal på 2 200 kvadratmeter på Lørenskog. I 1969 gikk A/S Fibo inn som partner i bedriften.

Salgssamarbeid

I 1971 inngikk Brødrene Braathen salgssamarbeid med Wessel & Co. A/S og A/S Fibo, der produktene skulle markedsføres under navnet Norwesco. I 1977 ble firmaet besluttet oppløst for fusjon med Norwesco.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Larsen, mfl. (1938). Oslo erhvervsliv gjennem hundre år: 1838-1938 : 1 : Håndverket, Det merkantile forlag

Faktaboks

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg