Faktaboks

Borgestad ASA

Borgestad fabrikker

Organisasjonstype
Allmennaksjeselskap
Forretningsadresse
Skien
Stiftet
11.07.1904
Daglig leder
Pål Larsen
Styreleder
Glen Ole Rødland

Borgestad ASA er et norsk investeringsselskap som ble grunnlagt av statsminister Gunnar Knudsen i 1904. Selskapet ble børsnotert i 1917. De viktigste virksomhetsområdene er investeringer i eiendom og industri.

Selskapet oppsto da Knudsen slo sammen tre partsrederier til ett selskap. Gunnar Knudsen eide 34 prosent av aksjene. Gunnar Knudsen var en pioner innen teknologiutvikling, industriutvikling, samt bygging og drift av skip. I 1887 grunnla han Borgestad Fabrikker.

Familien Knudsen har i tre generasjoner vært ledende i selskapet. I 2006 solgte selskapet rederivirksomhetn og satset på eiendomsutvikling i Polen og Norge. Et datterselskap er industrikonsernet Höganas Borgestad som utvikler, produserer, distribuerer og installerer ildfaste produkter. Borgestad Fabrikker AS og Höganäs Bjuf AB ble samlet i selskapet Höganäs Borgestad.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Borgestad ASA
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
68.209 Utleie av egen eller leid fast eiendom ellers

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg