Arkitekturmuseet.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Arkitekturmuseet var en institusjon som ble opprettet av Norske arkitekters landsforbund i 1975. Fra 1998 ble den organisert som en egen stiftelse. 1. juli 2003 ble museet en del av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og skiftet navn til Arkitekturmuseet.

Arkitekturmuseet har status som en nasjonal institusjon. Museet har til formål å samle og registrere arkitekttegninger av prominente byggverk fra begynnelsen av 1700-tallet og fremover, først og fremst til bruk for forskere, men det vesentligste arbeidsfeltet er det 20. århundrets arkitektur. Museet skal også drive publikumsrettet informasjon om norsk arkitektur i fortid, nåtid og fremtid, blant annet gjennom utstillinger.

Museet flyttet i 2007 inn i Norges Banks første bygning ved Bankplassen i Oslo (arkitekt Christian Grosch). Det ble ombygd og tilføyd ny utstillingspaviljong i 2005–2007 (arkitekt Sverre Fehn). Daglig leder i 1993–2003 var Ulf Grønvold.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg