Antrim, grevskap i Nord-Irland, i nordøst; 3046 km2 med 48 400 innb. (2001). Største byer er Belfast, Carrickfergus, administrasjonssenteret Antrim, Lisburn, Ballymena og Ballymoney.

Odden Torr Head drøyt 20 km fra Mull of Kintyre (Skottland), Lough Neagh, største innsjø på de britiske øyer, og det fruktbare dalføret rundt elven Bann, utgjør den vestlige del av Antrim. Størstedelen av grevskapet er høyland og dalfører som bratt møter havet i nord og øst. Storslått kystlinje på østkysten, hvor ni vakre dalfører ender ved kysten nord for havnebyen Larne. Antrimkysten er et populært turistmål, med den massive basaltsteinformasjonen Giant's Causeway som kjent attraksjon. Slott: Dunluce Castle og Carrickfergus Castle. Verdens eldste whiskydestilleri, Old Bushmills Whiskey Distillery (1608).

Det sørlige Antrim er fruktbart landbruksområde. Landbruket er dominert av melkeproduksjon, sauehold og dyrking av poteter, mens turisme og fiske er viktige næringer ved kysten og industrien er sentral i byene, særlig i Belfast. Nord-Irlands største flyplass, Belfast International, ligger i Antrim.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.