Faktaboks

Anne Louise Gjesdal Christensen
Født
1938
Død
1984

Anne Louise Gjesdal Christensen var en norsk etnolog med byen som spesielt forskningsfelt.

Christensen ble magister i etnologi med avhandlingen Vålerenga. Treby i murbyen, publisert av prosjektet Den Nordiska Trästaden i 1972. Hun var vitenskapelig assistent ved Institutt for folkelivsgransking fra 1965 til 1973. Hennes viktigste faglige bidrag var å åpne byen som etnologisk forskningsfelt, vinne aksept for at byens småkårsbebyggelse har antikvarisk verdi og å forbedre intervjuet som forskningsmetode.

Christensens forskning var ett av flere bidrag til at både trebyen og leiegårdsbebyggelsen i mur på Vålerenga ble oppvurdert fra å være saneringsobjekter til å bli bevaringsverdige. Hun var også opptatt av menneskene i byen og forholdet mellom livsform og fysisk miljø.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Thorsen, Liv Emma 2013. “Anne Louise Gjesdal Christensen (1938-1984)“ i: Rogan, Bjarne og Eriksen, Anne (red.) 2013. Etnologi og folkloristikk. En fagkritisk biografi om norsk kulturhistorie, Novus forlag, Oslo.

Kommentarer (2)

skrev Karl Ragnar Gjertsen

Gjesdal skal bokstaveres uten h i Anne Louise Gjesdal Christensens navn. Jfr BIBSYS.

skrev Åsmund Gram Dokka

Takk, Karl Ragnar. Ser også at det skrives uten h i de bøkene jeg finner.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg