Évian-les-Bains

Hôtel Royal i Évian
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Évian-les-Bains er en by i Frankrike som befinner seg i departementet Rhône-Alpes, i regionen Auvergne-Rhône-Alpes, ved Genèvesjøen, rett overfor Lausanne. Byen har 8822 innbyggere (2012).

Faktaboks

Uttale
evjɑ̃leb'ɛ̃
Også kjent som

Évian

Évian-les-Bains er et kjent kur- og feriested med mineralske kilder. Byen har et stort kasino og er i tillegg kjent for sitt berømte mineralvann (Évian).

Éviankonferansen i 1938

I juli 1938 ble det avholdt en konferanse i Évian-les-Bains som hadde som mål å finne løsninger for å hjelpe jøder fra Tyskland og Østerrike som flyktet fra nazistenes jødeutryddelser (holocaust). Éviankonferansen i 1938, som ble arrangert på initiativ av den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt, resulterte ikke i store forpliktelser fra noen av deltakerlandene, med unntak av Den dominikanske republikk, som var villig til å ta imot et større antall jødiske flyktninger.

Évianavtalen i 1962

Fredsavtalen som førte til at Algerie ble en selvstendig stat 5. juli 1962 ble undertegnet i Évian-les-Bains 18. mars samme år. Forhandlingene mellom den franske regjeringen og representanter fra en provisorisk algerisk regjering begynte i 1961, og den endelige avtalen ble godkjent av folkeavstemninger både i Frankrike og Algerie i 1962.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg