Travsport

Travsport. Fra et travløp. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Travhest er en fellesbetegnelse på hester som avles for travsport. I verdenssammenheng er varmblodstraveren the Standardbred én rase. I de nordiske landene konkurreres det også med kaldblodstraver, som i Norge er utviklet fra den norske dølehesten. Tilsvarende kaldblods traverraser finnes også i Sverige og Finland.

Den svenske og den norske avlspopulasjonen er nå slått sammen til en rase med et felles avlsarbeid, inkludet felles beregning av avlsverdier, kåringsregler, registreringssystem, og så videre.

Det Norske Travselskap er ansvarlig avlsorganisasjon og organiserer toalisatorløp på 11 travbaner i Norge. De har registret cirka 25 000 hester (2016) fordelt på kaldblods- og varmblodstraver. Rundt 5500 hester er aktive travere. I 2014 ble det bedekt 820 kaldblodshopper og 680 varmblodshopper.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg