Svartbuksandhøne, fugleart i sandhønsfamilien. En tettbygd fugl med relativt kort hale, på størrelse med skogdue. Hannen har svart buk, gulbrunt bryst avgrenset opp mot den grå halsen av et smalt svart bånd. Hodet er grått og ryggsiden vatret i grått og gulbrunt. Hunnen har også svart bukflekk og gult bryst, men skiller seg fra hannen på mørkstreket gulbrun overside og hals. Hekker i Spania og Portugal, foruten også i Nord-Afrika og sørvestre deler av Asia. Ikke påtruffet her i landet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.