sporbarhet – produktinformasjon

Registrering av informasjon som gjør det mulig å finne et produkts opprinnelse, og forløpet av alle trinn i produktets videre bearbeiding og behandling. Dette er stadig mer aktuelt i matvareindustrien, fordi myndigheter og forbrukere i økende grad ønsker å få vite hvor maten kommer fra, hva den er tilsatt, om den inneholder genmodifisert materiale osv. Når det oppstår sykdommer pga. infisert mat, søker myndighetene å spore kilden for bakterier for å begrense skaden og fjerne årsaken. Sporbarhet er et krav i økologisk matproduksjon. Fiskeindustrien og oppdrettsnæringen arbeider med å utvikle systemer som skal lette sporbarhet i fiskeprodukter, det samme gjelder landbruket generelt både i Norge og andre land. I industriproduksjon har sporbarhet fått stadig økende betydning ettersom deler av et kompleks produkt kan være produsert i mange land verden over. Feil som kan påvirke sikkerheten må spores, og tiltak må gjøres så raskt som mulig.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.