signaleringssystem

Signaleringssystem, system for utveksling av kontrollsignaler mellom telefonsentraler og andre enheter i et telenett. I moderne offentlige telenett benyttes det såkalte Signaleringssystem nr. 7 (SS7), som er et komplett datanett med avanserte kommunikasjonsprotokoller for informasjonsutveksling.

Faktaboks

Uttale
signalˈeringssystem

På lignende måte som for eksempelvis i Internett overføres all informasjon hs SS7 i adresserte pakker, her kalt Signalling Units (SU) mellom svitsjenoder som kalles Signalling Transfer Points (STP). Disse behøver ikke nødvendigvis å være plassert sammen med telefonsentralene.

Dette overføringssystemet kan formidle informasjon for viktige tjenester, slik som innenfor Telephone User Part (TUP), ISDN User Part (ISUP) og Intelligent Network Application Part (INAP) for særskilte tjenester (intelligente nett). Med Transaction Capabilities Application Part (TCAP) kan en utføre anrop mot databaser og iverksette avanserte nettverksfunksjoner, og med Mobile Application Part (MAP) kan en samvirke med mobile tjenester.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg