selkirk rex

Selkirk rex korthår, rødsølvspottet kattunge.
Selkirk rex korthår, rødsølvspottet kattunge
Av .
Selkirk rex langhår, sortsmoke
.

Artikkelstart

Selkirk rex er en relativt ny katterase som stammer fra USA.

Beskrivelse

Selkirk rex er en middels til stor katt, og kroppen er rektangulær og muskuløs. Pelsen skal være myk og tett med klart synlige individuelle krøller. Også værhårene er krøllete. Hodet er rundt, nesen er kort og bred og kinnene runde. Øynene skal være store og åpne med et mildt uttrykk. Ørene er avrundet og av medium størrelse.

Selkirk rex finnes i både langhår- og korthårsvariant og er godkjent i alle fargevarianter. Rasen finnes også som glatthåret, men denne pelsvarianten er ikke godkjent på NRRs/FIFés utstillinger.

Katter av rasen selkirk rex er kjent for å være tålmodige, kjærlige og lekne. De er sosiale og nysgjerrige og liker å være med på det meste.

Historikk

Stammor til selkirk rex het Miss DePesto of NoFace, som var en krøllete korthåret huskatt født i 1987. For å finne ut om genet som gav katten krøllene var et resultat av en tilfeldig paring med en allerede kjent krøllete katterase, ble katten parret med en perser. Det viste seg at dette var et nytt og dominant gen. For å øke genpoolen har det derfor vært viktig å parre ut med andre raser. For å oppnå ønsket utseende på rasen har det i hovedsak blitt benyttet amerikansk korthår, britisk lang- og korthår samt perser og exotic.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg