Nonneaper. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

nonneape

Av /Shutterstock.
Nonneape med baby.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Nonneape, også kalt monamarekatt, er en art av primater i dyreapefamilien.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Cercopithecus mona
Beskrevet av
(Schreber, 1775)

Beskrivelse

Pelsen er kastanjebrun, og hvit på bakdelen og undersiden. Øvre del av ansiktet er blågrått av farge, og snuten er rosa. Kroppslengden er 46–56 centimeter, vekten er 2,7–6,3 kilogram.

Levevis og utbredelse

Nonneapene lever sammen i store grupper. De er trelevende og forekommer i regnskog. Arten er utbredt i Vest-Afrika.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

nonneape
Cercopithecus mona
GBIF-ID
5219566

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg