Nonneape med baby.

Nonneape av CERCOPAN. CC BY NC SA 3.0

Nonneape, også kalt monamarekatt, Cercopithecus mona, er en primatart i dyreapefamilien.

Pelsen er kastanjebrun, hvit på bakdel og underside. Øvre del av ansiktet er blågrått av farge, snuten rosa. Kroppslengden er 46–56 cm, vekt 2,7–6,3 kg.

Nonneapene lever sammen i store grupper. De er trelevende og forekommer i regnskog. Arten er utbredt i Vest-Afrika. Se også marekatter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.