Det utkommer to engelskspråklige dagsaviser i Papua Ny-Guinea, hvorav den uavhengige Papua New Guinea Post-Courier, eid av News Corp., er den største. Avisa The National ble startet og eies av det malaysiske tømmerselskapet Ribunan Hijau. Wantok Niuspepa kommer ut ukentlig på tok pisin og gis ut av Word Publishing Company som er et konsortium av flere kristne kirkesamfunn.

TV, radio og internett

TV-stasjonen EMTV er statlig eid og sender nasjonale nyhetssendinger. Det øvrige innholdet er i stor grad australsk produsert. National Broadcasting Corporation har også en tv-kanal (NBCTV) i tillegg til at de produserer radioinnhold på ulike FM-stasjoner på engelsk, tok pisin, motu og rundt 30 lokale språk. Verdensbanken estimerte at 32 prosent av befolkningen brukte internett i 2021.

Pressefrihet

FN ytret i 2018 bekymring for pressefriheten i landet medhenvisning til bærekraftsmål nr. 16 om Fred, rettferdighet og velfungerende institusjoner. I 2022 gjorde innstramninger i visumregler det vanskeligere for utenlandske journalister å arbeide i landet. I mars 2023 fremmet regjeringen et forslag til en ny plan for medieutvikling hvor journalister må lisensieres av et organ underlagt statlig politisk ledelse (Media Council of Papua New Guinea). Forslaget har blitt møtt av mye kritikk, også internasjonalt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg