maroilles

Maroilles, fransk rødkittost opprinnelig fra et kloster i Maroilles, første gang kjent på 700-tallet. Fra 1100-tallet ystet i et videre område i Nord-Pas-de-Calais. I dag er hovedområdet for tilvirkning av osten i området Pays de Thiérache. Osten kan ystes av rå eller pasteurisert kumelk, være industrielt fremstilt eller fra et gårdsysteri.

Faktaboks

Uttale
maroˈal
Også kjent som
marolles

Formen er firkantet, 13 cm bred og seks cm høy. Skorpen er mot det oransje i fargen, mens selve osten blek gul, halvfast i konsistensen og med små hull. Maroilles har sterk duft, men forholdsvis mild smak. Fettinnhold i tørrstoffet er fra 45 til 50 prosent.

Osten fikk den franske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC i 1976 og den europeiske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOP i 1996.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg