Vingård på Golanhøyden

Israelsk vin produseres ved Tel Aviv-Jaffa, ved Haifa og på Golanhøydene. Både røde, hvite og musserende viner lages. Spesielt vellykket er Yarden-vinene fra Golan-høydene med de noe enklere Gamla-vinene. Store deler av produksjonen har kosher-status.

Etter at vinproduksjon ikke hadde funnet sted i israelske områder på over 1000 år blåste den franske baronen Edmond de Rothschild liv i virksomheten igjen da han i 1890 gav to store vinifikasjonsanlegg som gave. Tilvirkningen er fortsatt beskjeden i omfang, men takket være avansert teknikk ligger kvaliteten ofte på et høyt nivå.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg