Studiet av alle gener i en organisme for å forstå deres molekylære organisering, funksjon, interaksjon og evolusjonære historie. Genomikk er nært knyttet til genetikk, men i genetikk studerer man som regel kun ett eller noen få gener. I genomikken jobber man med den totale arvemassen - genomet.

Forskning innen genomikk har bidratt med nye og viktige metoder for å oppdage gener og analysere genenes funksjon. En av de viktigste er  metoden for å sekvensere den totale arvemassen (DNA) i en organisme, kalt genomsekvensering. Et eksempel er det humane genomprosjekt hvor hele menneskets genom ble kartlagt.

Sammenligner forskjellige organismers genomer, både når det gjelder genenes nukleotidsekvens, regulering og relative plassering på kromosomene. 

Tar for seg genomenes struktur og har også som mål å skaffe detaljert strukturell informasjon om flest mulig av de proteinene genomet koder for.

Målet å forklare genenes funksjon og avklare hvordan grupper av gener og deres produkter arbeider sammen i friske og syke individer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.