Flashminne er en minnebrikke (datalager) for bruk med elektroniske apparater og instrumenter, for eksempel i fotoapparater, mobiltelefoner og datamaskiner.

Rent funksjonsmessig kan flashminne beskrives som en mellomting mellom RAM og ROM. Når informasjonen er lagret i minnet vil den alltid ligge der, også om strømforsyningen brytes, for eksempel om PC-en slås av, som for en ROM. Innholdet på flashminnet kan imidlertid endres, som for en RAM.

Flashminnet er organisert som en disk, med et eget filsystem. Minnepinner for lagring og utveksling av data er laget med flashminne.

Flashminne brukes også som solid-state disk (SSD), som erstatning for mekaniske harddisker i PC-er. Fordi minnet er elektronisk vil lesing og skriving av data gå mye raskere enn med en harddisk. Dette medfører at datamaskinen starter raskere, og det gir lavere energiforbruk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg