Drøfting, eller drøftelse, er innenfor arbeidsrett et møte mellom arbeidsgiver og arbeidstaker eller dennes tillitsvalgte for å diskutere og utveksle synspunkter i aktuelle saker før det treffes beslutning i sakene. Hvis det er uenighet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, treffer arbeidsgiver beslutningen i kraft av styringsretten, eller saken går videre til forhandling.

Det føres referat fra drøftingsmøtene. En viktig bestemmelse om drøfting står i arbeidsmiljøloven § 15-1, som slår fast at før arbeidsgiver fatter beslutning om oppsigelse, skal spørsmålet så langt det er praktisk mulig drøftes med arbeidstaker og med arbeidstakers tillitsvalgte, med mindre arbeidstaker selv ikke ønsker det.

Det motsatte av drøfting er forhandling, der en beslutning forutsetter enighet mellom partene. Forhandlinger munner ut i en protokoll. Dersom det ikke oppnås enighet, skrives en uenighetsprotokoll.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg