Digitalradio, samlebetegnelse for digital lydkringkasting over internett, mobilnett, digitalt tv-nett og DAB/DAB+.

Fra 2017 er alle nasjonale radiosendinger i Norge heldigitale, ved at sendinger på FM-nettet slukkes og overføres til DAB+. Det samme gjelder kommersielle radiostasjoner i storbyene, og en rekke nærradiostasjoner kringkaster også digitalt.

Ved overgangen var 15 digitale kanaler fra NRK (samt alle 7 lokale varianter av NRK P1), 15 kommersielle kanaler og flere titalls nærradistasjoner tilgjengelige som digitalradio. Dekningsgraden for NRK-kanalene var 99,5 prosent av befolkningen, og for de de kommersielle omlag 90 prosent.

Historikk

NRK startet 1994 prøvedrift med digital lydkringkasting med tre sendere i området omkring Oslo. I juli 2008 var 16 radiokanaler tilgjengelig i digitalradionettet og befolkningsdekningen var over 80%, men antallet digitalradioer solgt i Norge var bare 290 000. Digitalradionettet gir plass til flere kanaler enn FM-nettet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg