Blåvingegås
Av /via Encyclopedia of Life.
Lisens: CC BY SA 3.0

Blåvingegås er en stor andefugl i andefamilien som har sin naturlige utbredelse i Etiopia.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Cyanochen cyanoptera
Beskrevet av
(Rüppell, 1845)

Som voksen er den ca. 70 cm lang, hannen veier rundt 2,2 kilo og hunnen rundt 1,4 kilo.

Arten er knyttet til høytliggende tropisk gressmark, ulike våtmarkshabitater og høytliggende tropisk buskmark. Den lever av plantedeler den finner på bakken.

Hekking forekommer én gang i året og i løpet av hekkeperioden legger den rundt sju egg som ruges ut i løpet av ca. 32 dager. Ungene forlater reiret om lag tre måneder etter klekking og blir kjønnsmodne i løpet av to til tre år.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Cyanochen cyanoptera
Artsdatabanken-ID
174211

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg