Wouter Weylandt, tidligere profesjonell landeveissyklist fra Belgia. Weyland var kjent for sine spurtegenskaper og vant flere seire i store ritt i sin karriere, blant annet én etappe i Italia Rundt og én i Spania Rundt. Weylandt omkom etter en velt i Italia Rundt i 2011.

Weylandt ble hentet til sitt første profflag Quick Step-Innergetic i 2005. Han syklet for laget fram til 2011 og vant blant annet poengkonkurransen i Polen Rundt i 2006, første etappe i Belgia Rundt og fjerde etappe av Eneco Tour i 2007. I 2008 tok han sin første seier i en Grand Tour da han vant 17. etappe av Spania Rundt. I 2010 vant han tredje etappe av Italia Rundt. Etter syv sesonger i Quick Step gikk han til det luxembourgske profflaget Leopard-Trek i 2011.

Weylandt var 26 år da han omkom etter en velt på tredje etappe av Italia Rundt i 2011. På etappen dagen etter nøytraliserte man rittet, ved at ingen av lagene kjørte om etappeseieren, av respekt for Weylandts familie, venner og lagkamerater. Arrangørene av Italia Rundt har fredet startnummeret til Weylandt, 108, i alle fremtidige utgaver av rittet. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.