Wouter Weylandt

Faktaboks

Wouter Weylandt
Født
27. september 1984, Gent
Død
9. mai 2011, Genova
omkom etter velt under Giro d'Italia
Wouter Weylandt var en profesjonell landeveissyklist som omkom etter en stygg velt på 3.etappe av Italia rundt i 2011.
.
Lisens: fri

Artikkelstart

Wouter Weylandt var en profesjonell landeveissyklist fra Belgia. Weyland var kjent for sine spurtegenskaper og vant flere store ritt i sin karriere, blant annet én etappe i Italia rundt og én i Spania rundt. Weylandt omkom etter en velt i Italia rundt i 2011.

Weylandt ble hentet til sitt første profflag Quick Step-Innergetic i 2005. Han syklet for laget fram til 2011 og vant blant annet poengkonkurransen i Polen rundt i 2006, første etappe i Belgia rundt og fjerde etappe av Eneco Tour i 2007. I 2008 tok han sin første seier i en Grand Tour da han vant 17. etappe av Spania rundt. I 2010 vant han tredje etappe av Italia rundt. Etter syv sesonger i Quick Step gikk han til det luxembourgske profflaget Leopard-Trek i 2011.

Weylandt var 26 år da han omkom etter en velt på tredje etappe av Italia rundt i 2011. På etappen dagen etter nøytraliserte man rittet, ved at ingen av lagene kjørte om etappeseieren, av respekt for Weylandts familie, venner og lagkamerater. Arrangørene av Italia rundt har fredet startnummeret til Weylandt, 108, i alle fremtidige utgaver av rittet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg