William Bouguereau

Faktaboks

William Bouguereau
Adolphe William Bouguereau
uttale:
bugrˈå
født:
1825
død:
1905
William Bouguereaus bilder der vakre, nakne unge kvinner spiller en fremtredende rolle, gjorde at han ble en av de mest suksessrike utstillerne på Salongen i Paris.
Av .

William Bouguereau, fransk maler. Særlig kjent for sine klassiserende akt- og genrebilder. Regnet seg selv som en elev av Rafael, og mente at mesterens normer var eviggyldige og måtte følges også av ham selv. Ved å praktisere og forsvare den akademiske kunsten og avvise alle tidens moderne retninger, vant han stor popularitet i samtiden.

Bildene hans er teknisk fremragende, og dette kombinert med mytologiske motiver, der vakre, nakne unge kvinner spiller en fremtredende rolle, gjorde at han ble en av de mest suksessrike utstillerne på Salongen i Paris. Et av hans hovedverk er Venus' fødsel (1879, Musée d'Orsay, Paris). Han malte også religiøse bilder, og stod for utsmykningen av flere kirker. Bouguereaus bilder er representative for den borgerlige kunstsmaken i annen halvdel av 1800-tallet, det såkalte salongmaleriet, som tidens nyskapere reagerte mot. Fra 1876 var han professor ved akademiet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg