Faktaboks

Westinghouse Electric Corporation
Uttale
wˈestiŋhaus ilˈektrik kå:pərˈeiʃən

Westinghouse Electric Corporation er et tidligere amerikansk industriselskap grunnlagt i 1886 i Pittsburgh av George Westinghouse (1846–1914). Selskapet ble dannet på grunnlag av at Westinghouse hadde overtatt Nikola Teslas patentrettigheter til vekselstrømteknikk. Selskapet drev senere en allsidig virksomhet som spente fra kjerneteknikk (de bygde USAs første kjernekraftverk) til produksjon av elektrotekniske konsumvarer.

Westinghouse overtok i 1995 kringkastingsselskapet CBS, skilte deretter ut og solgte det meste av industrivirksomheten, blant annet til forsvarsindustrikonsernet Northrop Grumman, og skiftet i 1997 navn til CBS Corporation.

Et nytt Westinghouse Electric Corporation ble stiftet i 1998 for å ivareta varemerket Westinghouse. Westinghouse-navnet er også fortsatt i andre selskap, blant annet i Westinghouse Electric Company, som driver med kjernekraftteknologi og er eid av japanske Toshiba.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg