Westinghouse Electric Company

Logoen til Westinghouse Electric Company
Av .

Artikkelstart

Westinghouse Electric Company, forkortet WEC, er et amerikansk selskap som tilbyr produkter og tjenester relatert til bygging og drift av kjernekraftverk.

WEC ble etablert i 1999 da det ble solgt ut av Westinghouse Electric Corporation, som da hadde skiftet navn til CBS Corporation. Hovedkvarteret ligger i Pennsylvania, USA. Toshiba Group var lenge den største eieren, men etter store tap som følge av oppståtte forsinkelser med å levere nye kjernereaktorer, ble selskapet begjært konkurs i 2017, og overtatt av blant annet Brookfield Business Partners i 2018.

Selskapet har 9 000 ansatte fordelt over hele verden og regnes for å være den største leverandøren av kjernereaktorer på verdensmarkedet. De fleste reaktorene som er levert er annengenerasjonsreaktorer, men selskapet tilbyr nå den nye AP1000-reaktoren, som var den første generasjon III+ reaktor som har fikk sin konstruksjon godkjent av NRC. WEC har også utviklet en liten modulær reaktor (SMR) med en ytelse på 225 MW e, i tillegg til at selskapet er engasjert i utviklingen av nye fjerdegenerasjonsreaktorer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg