Faktaboks

Innbyggjartal
500 (SSB, 2023)
Landareal
0,8 km²
Tettstadsnummer
6194 Voll

Voll er ein tettstad i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Tettstaden er ifølgje SSBs definisjon 0,8 km², og har 500 innbyggjarar (2023).

Voll ligg ved E 136 nedst i Måndalen. Her ligg òg Voll kyrkje.

Kart

Voll
Voll
Av /Statens kartverk.

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar (2)

skreiv Runar Moen

Jeg er usikker på om Voll kan kalles et tettsted. Riktignok er det kanskje mange nok som bor i grenda, og husene og gårdene, som stort sett ligger etter hverandre på hver sin side av veien rundt bygda, ligger vel kanskje tett nok til at det også passer til den generelle definisjonen, men: Voll har ikke et eget postnummer, og når man kommer kjørende står det ikke "Voll" på stedsnavnskiltet, men "Måndalen". Voll er ei grend i bygda Måndalen, riktignok regnet som sentrum i bygda. Kirka i Måndalen, Voll Kyrkje, ligger der, og den tidligere kommunen Voll, som bestod av bygdene Måndalen og Innfjorden, fikk vel sikkert navnet etter kirkesognet.
Hva om det opprettes en artikkel om Måndalen, som er navnet på bygda, og som folk i andre deler av kommunen faktisk har hørt om?

svarte Erik Bolstad

Hei! Det er SSB som definerer kva som er ein tettstad og ikkje. Les meir på https://snl.no/tettsted

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg