Viktor Hovland

Faktaboks

Viktor Hovland
født:
18. september 1997, Oslo
Viktor Hovland
Av /NTB Scanpix.

Viktor Hovland er en norsk golfspiller, den beste norske golfspiller i historien. Han spiller i PGA-touren siden 2019 og var i september 2020 klassifisert som den 29. beste spilleren i verden.

Bakgrunn

Hovland begynte å spille golf som elleveåring og utmerket seg tidlig som en meget lovende spiller. Allerede som 16-åring (2014) vant han NM og fikk Kongepokalen. Han spilte golf for Oklahoma State University i Oklahoma, USA fra 2016 til 2019. Hans collegelag var i disse årene blandt de tre beste i USA hvert år, og i 2018 vant Hovland US Amateur Championship. Denne seieren gjorde ham kvalifisert til deltakelse i Majorturneringen The Masters på banen Augusta i Georgia, hvor han ble beste amatør på delt 32. plass. Dette var det beste resultatet oppnådd av en amatør på 58 år. I US Open samme år ble han også beste amatør (på delt 12. plass) og slo Jack Nicklaus' amatørrekord fra 1960.

Profesjonell karriere

Hovland ble profesjonell golfspiller i 2019, og spilte på PGA Tour. Han klarte ikke å kvalifisere seg direkte til spill i 2020, men via Korn Ferry-touren, en turnering på nivået under PGA, greide han å sikre seg spill. 23. februar 2020 ble Hovland historisk, da han som første nordmann vant en turnering på PGA Tour (Puerto Rico Open).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg