Vidar Lønn-Arnesen

Faktaboks

Vidar Lønn-Arnesen
Født
22. juni 1940, Lardal
Død

Vidar Lønn-Arnesen, norsk programmedarbeider og programleder. Startet som lokal underholdningsartist, drev piratradio i Horten som ungdom i 1950-årene og var 1960–64 en del av popgruppen Tre Tainers. Han har vært tilknyttet NRK siden 1962, fast ansatt i Barne- og ungdomsavdelingen fra 1965.

Vidar Lønn-Arnesen er særlig kjent som pioner for popmusikken og ungdomsprogrammene i NRK i 1960-årene. Han stod bak listeprogrammet Ti i skuddet og ledet det 1965–70 og 1981–91. Gjennom årene har han ledet en rekke musikkprogrammer på radio, som Musikktelefonen, Western Saloon, Norsktoppen og Alle tiders blinkskudd.

I fjernsyn stod Vidar Lønn-Arnesen bak storsuksessen Da Capo, der han ikke bare ledet programmet, men også allsangen, fra 1991 til 2001.

Kommentarer (2)

skrev Tor-Ivar Krogsæter

Denne artikkelen trenger oppdatering, da den stopper i 2001,til tross for at han fortsatt er aktiv. Den forteller for øvrig lite om livet hans for øvrig, ei heller om priser og æresbevis, som tildelinga av Kongens fortjenstmedalje.

svarte Erik Bolstad

Takk for at du sier fra! Jeg har merket den for oppdatering, men vi mangler fagansvarlig for kategorien, så det kan nok ta litt tid. Skriv gjerne et endringsforslag selv.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg