Faktaboks

Tower Hamlets
Uttale
tˈauə hˈæmlits
Tower of London
Oversiktsbilde over Tower of London. Den ytre og deretter den indre borgen ytterst, White Tower i midten.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Tower Hamlets er en bykommune i Storbritannia, England og er en av Londons indre bydeler, på nordsiden av Themsen like øst for City of London. Kommunen hadde 254 096 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 20 kvadratkilometer.

Tower Hamlets ble dannet 1965 ved sammenslåing av Bethnal Green, Poplar og Stepney, og omfatter det meste av Londons East End.

Tidligere var områdets mange skipsverft og kaianlegg det viktigste næringsgrunnlaget. Store bombeødeleggelser under andre verdenskrig satte fart i en fornyelsesprosess som blant annet har omfattet store boligområder, kontor- og forretningsbygg. Tower Hamlets omfatter store deler av det nyutviklede Docklands med Canary Warf og Isle of Dogs. På slutten av 1900-tallet ble kommunen senter for aviser og publisering, da mange firmaer flyttet dit fra Fleet Street. Hovedkontorene til en rekke av verdens største banker og tjenesteytende bedrifter holder til her og sysselsetter noen av de best betalte arbeidstakerne i London.

Tower of London ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Broforbindelsen Tower Bridge krysser Themsen. Deler av Queen Elizabeth Olympic Park som ble anlagt i forbindelse med London-OL i 2012, ligger i kommunen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg