Faktaboks

Titicaca

Titicacasjøen

spansk: Lago Titicaca

Uttale
titicˈaca
Titicaca
Flere steder på Titicaca bor folk på 'flytende øyer' lagd av siv. Disse samfunnene har de siste årene livnært seg stadig mer på turisme og salg av husflidprodukter.

Fra boliviansk side av Titicaca.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Titicaca er Sør-Amerikas største innsjø. Den ligger 3812 meter over havet på grensen mellom Peru og Bolivia og har et areal på 8300 kvadratkilometer (km²); noen målinger viser 8100 km². Titicaca er regnet som verdens høyestliggende innsjø med regulær trafikk, og er et populært turistmål.

Titicaca har avløp gjennom elven Desaguadero til den avløpsløse Lago de Poopó. Sjøen har mange øyer, blant annet øya Titicaca med ruiner fra inkatiden og tidligere perioder. Titicaca er kjent for sine mange stedegne (endemiske) dyrearter, blant annet titicacadykker og kjempesothøne (ikke flygedyktig), og titicacafrosken som lever i bunnslammet på dypt vann.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg