The Handmaid’s Tale

Elizabeth Moss i hovedrollen.

Handmaid's Tail
Av /Hulu.

Artikkelstart

The Handmaid’s Tale er en amerikansk fjernsynsserie fra 2017-2019 som er basert på den kanadiske forfatteren Margaret Atwoods roman fra 1985. The Handmaid’s Tale skildrer et dystopisk, kristenfundamentalistisk Amerika der kvinner ikke har lov til å jobbe, ha eiendom, bruke penger eller lese. Som følge av forurensing og seksuelle sykdommer er det dessuten svært få kvinner som er fruktbare, og de kvinnene som er i stand til å bære og føde barn blir derfor brukt som slaver for samfunnets herskere. Seriens første sesong ble en stor suksess, med gode seertall, anmeldelser og flere prestisjetunge fjernsynspriser.

Handling

Elisabeth Moss spiller Offred, som er tjenerinne og avlslave for ekteparet Fred Waterford (Joseph Fiennes) og Serena Joy (Yvonne Strahovski) i det dystopiske framtidssamfunnet Gilead. Her har kristen fundamentalister tatt styringen, og alle fruktbare kvinner holdes som slaver for samfunnets herskende menn og deres koner. Kvinner sorteres i ulike kaster og har ikke rett til å jobbe, ha eiendom eller lese. Befolkningen overvåkes, grensene er stengt og homofili straffes med døden.

Produksjon

The Handmaid’s Tale ble laget av Bruce Miller for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Serien hadde premiere på Hulu i april 2017 for så å bli sendt på HBO Nordic og diverse andre internasjonale strømmetjenester. Den er basert på Margaret Atwoods roman med samme navn fra 1985. Atwood står som en av seriens produsenter, og The Handmaid’s Tale er filmet på ulike lokasjoner i hennes hjemprovins Ontario i Canada.

Priser og anmeldelser

The Handmaid’s Tale ble fort en kritikerfavoritt og toppet flere lister over de beste fjernsynsseriene i 2017. I Norge ble blant annet serien kåret til årets beste av VG og NRKs Filmpolitiet. The Handmaid’s Tale vant også flere Golden Globes og Emmy-priser, deriblant prisene for beste dramaserie og beste kvinnelige skuespiller (Elisabeth Moss) i en dramaserie.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg