Teater Manu er et turnerende tegnspråkteater med tilhold på Grünerløkka i Oslo. Med utspring i døves kultur produserer og presenterer Teater Manu egne forestillinger og gjestespill fra utlandet.

Stortinget vedtok i 2001 at det skulle etableres et eget tegnspråkteater med fast base i Oslo, og i 2003 ble Teater Manu stiftet av Norges Døveforbund. Teatret finansieres som fast post over statsbudsjettet.

Teater Manu har som mål å være et teater for alle og ønsker også hørende velkomne, da alle teatrets forestillinger har stemmeskuespillere. Teatret samarbeider med Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) om skuespillerutdanning for døve.

I 2011 vant Teater Manu Natt & Dags pris for årets scenekunst med forestillingen Jeg var Fritz Moen, som ble samprodusert med Riksteatret. Teatret ble nominert til tre Hedda-priser for samme forestilling.

Mira Zuckermann (1951–) ledet teatret siden dets begynnelse i 2000 fram til og med 2021 og har vært sentral i oppbyggingen av tegnspråkteater i Norge. Hun ble hedret for sin banebrytende innsats med Heddakomiteens ærespris i 2022. 1. januar 2022 overtok Janne Langaas som teatersjef.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg