Faktaboks

Steinar Lem
Født
9. mai 1951, Oslo
Død
29. april 2009, Oppegård

Steinar Lem var en norsk forfatter, skribent, samfunnsdebattant og miljøvernaktivist.

Som forfatter debuterte Steinar Lem i 1973 med tekstsamlingen Signaler, som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. Utenfor bymuren (1975) er også en samling tekster (eller noveller), mens Motlys (1977) er hans første roman. I 1979 kom romanen Grenseovergang. Som forfatter var Steinar Lem eksperimenterende i formen, og han skrev særlig om aktuelle samfunnsforhold. Han ga også ut avhandlingen Bjørneboes menneskesyn i Frihetens øyeblikk (1981).

Fra 1985 var Steinar Lem informasjonsleder i organisasjonen Framtiden i våre hender (FIVH). Han utgav flere bøker som tok opp miljø- og fordelingsspørsmål, blant annet Den tause krigen. Mot de fattige og mot miljøet – og hva som må gjøres (1994) ) og Det lille livet (2005), en bok om miljø og artsmangfold. Steinar Lem var kjent som en ivrig kritiker av konsumentsamfunnet og var særlig opptatt av sammenhengen mellom miljøpolitikk og global fordelingspolitikk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg