Staut

Staut har vært et populært liveband siden debuten i 2009.
Staut.

Artikkelstart

Staut er et norsk folkrockband fra Valdres som lager og arrangerer all musikk selv. Deres blanding av folkemusikk, rock, country og pop har dype, humoristiske tekster på dialekt, skrevet av Ørnulf Juvkam Dyve. Staut har med sin spilleglede og sitt sterke musikalske uttrykk blitt et av Norges mest populære liveband. Medlemmene har mange års erfaring fra de fleste genre, og serverer musikk som snakker til de fleste av følelsene våre – men aller oftest til gleden.

Bandet ble dannet i 2009 og består av Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar, mandolin), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, vokal), Dag Arve Sandnes (gitarer), Asle Tronrud (fele, vokal), Torgeir Bolstad (kontrabass, elbass, vokal) og Frode Flatland (trommer, vokal).

Debutalbumet Staut (niendeplass på VG-lista i 2010) ga bandet en radiohit med Sjå sole. Høsten 2011 fulgte de hyppig turnerende gutta opp med Eigarlaus, som nådde andreplass. Albumet ga Staut radiohits med Slepp me inn og Tomfat.

I april 2013 gikk Staut rett til topps med tredjealbumet Stugureint. Året etter kom St. Peppersby. De fulgte opp med albumet Ja i januar 2017 og Makalaus i januar 2019.

Under koronapandemien var bandet A-listet på NRK P1 med Går så fint og Lett å vara kødd men det køsta vara kar. Samtidigvar de aktuelle med låtene Ærlig tjuv og Ein gong i den norske TV-serien Rådebank

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg