Staut

Staut har vært et populært liveband siden debuten i 2009.
Staut.

Artikkelstart

Staut er et norsk folkrockband fra Valdres som lager og arrangerer all musikk selv. Deres blanding av folkemusikk, rock, country og pop har dype, humoristiske tekster på dialekt av Ørnulf Juvkam Dyve. Staut har med sin spilleglede og sitt sterke musikalske uttrykk på få år blitt et av Norges mest populære liveband. Medlemmene har mange års erfaring fra de fleste genre, og serverer musikk som snakker til de fleste av følelsene våre – men aller oftest til gleden.

Bandet ble dannet i 2009 av Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tråorgel, trekkspill, piano, vokal), Dag Arve Sandnes (gitar, mandolin), Asle Tronrud (fele, vokal), Torgeir Bolstad (kontrabass, vokal) og Tom Jonli (trommer).

Debutalbumet Staut (niendeplass på VG-lista i 2010) ga bandet en radiohit med Sjå sole. Høsten 2011 fulgte de hyppig turnerende gutta opp med Eigarlaus, som nådde andreplass. Albumet ga Staut radiohits med Slepp me inn og Tomfat. På tampen av 2011 ble Jonli erstattet av den erfarne trommeslageren Alf Magne Hillestad.

I april 2013 gikk Staut rett til topps med tredjealbumet Stugureint. Året etter kom St. Peppersby, der Frode Flatland spilte trommer. De fulgte opp med albumet Ja i januar 2017 og Makalaus i januar 2019.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg