Staut

Staut har vært et populært liveband siden debuten i 2009.
Staut.

Staut er et norsk folkrockband fra Valdres, dannet i 2009 av Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tråorgel, trekkspill, piano, vokal), Dag Arve Sandnes (gitar, mandolin), Asle Tronrud (fele, vokal), Torgeir Bolstad (kontrabass, vokal) og Tom Jonli (trommer).

Bandet lager og arrangerer all musikk selv, og dette gir en blanding av folkemusikk, rock, country og pop, med dype, humoristiske tekster på dialekt av Dyve.

Staut har med sin spilleglede og sitt sterke musikalske uttrykk på få år blitt et av Norges mest populære liveband. Medlemmene har mange års erfaring fra de fleste genre, og serverer musikk som snakker til de fleste av følelsene våre – men aller oftest til gleden.

Debutalbumet Staut (9. plass på VG-lista i 2010) ga bandet en radiohit med Sjå sole. Høsten 2011 fulgte de hyppig turnerende gutta opp med Eigarlaus, som nådde 2. plass. Albumet ga Staut radiohits med Slepp me inn og Tomfat. På tampen av 2011 ble Jonli erstattet av den erfarne trommisen Alf Magne Hillestad. I april 2013 gikk Staut rett til topps med tredjealbumet Stugureint. Året etter kom St. Peppersby, der Frode Flatland spilte trommer. De fulgte opp med albumet Ja i januar 2017 og Makalaus i januar 2019.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg