Faktaboks

Solveig Torsteinsen
Født
8. november 1966
Portrettbilde
Solveig Torsteinsen.

Solveig Torsteinsen er en norsk møbeldesigner og interiørarkitekt. Sammen med mannen Fredrik Torsteinsen etablerte hun firmaet Torsteinsen Design. Dette samarbeidet har gitt opphav til møbler for både norske og utenlandske produsenter.

Utdannelse

Solveig Torsteinsen er oppvokst i en tekstilfamilie i USA og kom til Norge som 17-åring. Etter eksamen philosophicum utdannet hun seg ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Der tok hun hovedfag i møbeldesign i 1993. Etterpå jobbet hun et år som interiørarkitekt for Berentsen + Tveter med innredningsoppdraget i Regjeringskvartalet.

Arbeider for Fora Form

Stol
Solveig Torsteinsen og Fredrik Torsteinsen. Modell: Rav. Produsert av Møremøbler. 1995.

Fra omkring 1993 har hun samarbeidet med mannen Fredrik Torsteinsen. Et av deres første oppdrag var stolen Rav for Møremøbler (nå Fora Form). Den er en av de mest særpregede stolene fra midten av 1990-tallet. Spesiell er ryggen i laminert tre med en kraftig buet form. Rav fikk straks mye oppmerksomhet og ble tildelt utmerkelsen Merket for god design i 1996.

For Fora Form tegnet de også den minimalistiske stablestolen b-dimension. Setet er utført i to krumme plan i helpresset kryssfiner. Stolryggen er utformet slik at den gir god støtte til korsryggen. b-dimension ble tildelt Merket for god design i 1997.

Torsteinsen Design

I 1997 etablerte Solveig Torsteinsen firmaet Torsteinsen Design sammen med mannen Fredrik Torsteinsen. Siden da har de samarbeidet med en rekke av Skandinavias fremste møbelprodusenter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Gusrud, Svein og Mats Linder (2017). Norske stoler, Gaidaros forlag

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg