Fredrik Torsteinsen

Faktaboks

Fredrik Torsteinsen
Født
23. mars 1964
Fredrik Torsteinsen.

Artikkelstart

Fredrik Torsteinsen er en norsk møbeldesigner og interiørarkitekt. Sammen med kona Solveig Torsteinsen etablerte han firmaet Torsteinsen Design. Samarbeidet har resultert i møbler for både norske og utenlandske produsenter.

Utdannelse

Fredrik Torsteinsen har en lang og solid utdannelse. Han gikk i lære hos Rasmus Solberg Møbelverksted på Ski. Han tok svennebrev som møbelsnekker i 1987. Svennestykket ble utført i palisander. Interessen for design ble vekket da han arbeidet som modellsnekker på Statens Teknologiske Institutt i 1988 og utførte prototyper for norske møbeldesignstipendiater. Etterpå videreutdannet han seg til designer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, der han tok hovedfag i design i 1992.

Stoler for Dokka Møbler og Savo

Fredrik Torsteinsen og Svein Gusrud. Modell: Savo Ikon. Produsert av Savo. I produksjon fra 2001.

Torsteinsens møbeldesign kjennetegnes av en grunnleggende forståelse for konstruksjon og materialitet. For Dokka Møbler formga han rundt 1994 konferansestolen Tola. Den har et lett, organisk uttrykk med særpregede armlener som går som en bølge opp fra gulvet. Stolen fikk Merket for god design i 1994. Besøks- og konferansestolen Savo Visit (rundt 1995) for kontormøbelprodusenten Savo er også den med organiske armlene, men utført i metall. Beinkonstruksjonen gir stolen fjæring og et lett uttrykk. For Savo formga Fredrik Torsteinsen sammen med Svein Gusrud i 2001 den svært elegante kontorstolen Savo Ikon. Den gjennomgikk et langt og kostbart utviklingsarbeid.

Torsteinsen Design

I 1997 etablerte Fredrik Torsteinsen firmaet Torsteinsen Design sammen med kona Solveig Torsteinsen. Siden da har de samarbeidet med en rekke av Skandinavias fremste møbelprodusenter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Gusrud, Svein og Mats Linder (2017). Norske stoler, Gaidaros forlag

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg