Fredrik Torsteinsen er en norsk møbeldesigner og interiørarkitekt. Sammen med kona Solveig Torsteinsen etablerte han firmaet Torsteinsen Design. Samarbeidet har resultert i møbler for både norske og utenlandske produsenter.

Fredrik Torsteinsen har en lang og solid utdannelse. Han gikk i lære hos Rasmus Solberg Møbelverksted på Ski. Han tok svennebrev som møbelsnekker i 1987. Svennestykket ble utført i palisander. Da han arbeidet som modellsnekker på Statens Teknologiske Institutt i 1988 ble interessen for design vekket da han utførte prototyper for norske møbeldesignstipendiater. Etterpå videreutdannet han seg til designer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, der han tok hovedfag i design i 1992.

Torsteinsens møbeldesign kjennetegnes av en grunnleggende forståelse for konstruksjon og materialitet. For Dokka Møbler formga han rundt 1994 konferansestolen Tola. Den har et lett, organisk uttrykk med særpregede armlener som går som en bølge opp fra gulvet. Stolen fikk Merket for god design i 1994. Besøks- og konferansestolen Savo Visit (ca. 1995) for kontormøbelprodusenten Savo er også den med organiske armlene, men utført i metall. Beinkonstruksjonen gir stolen fjæring og et lett uttrykk. For Savo formga Fredrik Torsteinsen sammen med Svein Gusrud i 2001 den svært elegante kontorstolen Savo Ikon. Den gjennomgikk et langt og kostbart utviklingsarbeid.

I 1997 etablerte Fredrik Torsteinsen firmaet Torsteinsen Design sammen med kona Solveig Torsteinsen. Siden da har de samarbeidet med en rekke av Skandinavias fremste møbelprodusenter.

  • Gusrud, Svein og Mats Linder (2017). Norske stoler, Gaidaros forlag

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.