Torsteinsen Design

Torsteinsen Design. Fra venstre til høyre: Vidar Øverby, Fredrik Torsteinsen og Solveig Torsteinsen.

Portettbilde

Torsteinsen Design. Modell: Next Konferansebord. Produseres av Fora Form.

Torsteinsen Design. Modell: Luna. Produseres av Helland Møbler.

Torsteinsen Design. Modell: Fix. Produsert av Svenheim Møbelindustri. I produksjon fra 2013.

Artikkelstart

Torsteinsen Design er et norsk firma som har spesialisert seg på møbel- og utstillingsdesign. De samarbeider med møbelprodusenter i inn- og utland og har mottatt en rekke utmerkelser.

Etablering

Torsteinsen Design ble etablert i 1997 av ekteparet Fredrik og Solveig Torsteinsen. De har siden starten samarbeidet med flere av Norges mest velrenommerte møbelprodusenter. For Fora Form tegnet de den minimalistiske stablestolen b-dimension. Setet er utført i to krumme plan i helpresset kryssfiner. Stolryggen er utformet slik at den gir god støtte til korsryggen. B-dimension ble tildelt utmerkelsen Merket for god design i 1997. For den samme bedriften har de tegnet serien Next, som fortsatt produseres.

Arc for Vestre

Sammen med utemøbelprodusenten Vestre utviklet Torsteinsen Design benken Arc i 2003. Den er konstruert i metall og tre. Setet i trestaver er konvekst utformet, noe som skaper en fin kontrast til de konkave vangene i metall.

Møbler for Helland

For Helland Møbler har firmaet formgitt flere produkter. Utla er en nokså original møbelserie. Både lenestol og sofa er overstoppede, men med plater med hull på sidene. Bordet er med sine vinklede bein av en svært maskulin karakter. Samtidig er den forankret i stilperioden Scandinavian designs fortolkning av det bærende og bårne.

Stolen Modus av Fredrik Torsteinsen har sitt opphav i den skandinaviske designarven, med poengterte sammenføyninger i armlene og fra overgangen mellom bakre bein og rygg. Mer leken er Torsteinsen Designs «kubbestol» Luna (2015) for samme produsent.

Blant andre samarbeidspartnere kan nevnes Savo, Svenheim Møbelindustri, Scan Sørlie og Tynes møbler.

Utstillinger og utmerkelser

Som utstillingsdesignere arbeider firmaet mest med design- og kunstutstillinger, som for Kunstindustrimuseet i Oslo, Nasjonalgalleriet og Office for Contemporary Art Norway (OCA). Torsteinsen Design har mottatt Merket for god design åtte ganger, og er blant annet representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Stedelijk Museum i Amsterdam.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Gusrud, Svein og Mats Linder (2017). Norske stoler, Gaidaros forlag

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg