Faktaboks

Uttale
rˈʌtlənd

Rutland er et fylke og samvirkemyndighet og et tidligere grevskap i Storbritannia, England, øst for Leicester. Rutland hadde 37 369 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 382 kvadratkilometer. Adiministrativt senter er Oakham.

Rutland er et landlig område med mange landsbyer og to historiske markedsbyer, Oakham og Uppingham. Offentlig administrasjon, utdanning og helse, jordbruk og tjenesteytende næringer er de viktigste næringsveiene.

På slutten av 1970-tallet ble det største reservoaret i Storbritannia – Rutland Water opprettet i sentrum av fylket for å levere vann til de voksende urbane områdene Northamptonshire og Peterborough. Reservoaret har et areal på 23 kvadratkilometer og er en av de største kunstige innsjøene i Europa. Rutland Water er senter for fiske, fugletitting og båtliv, og er et område med spsielt, biologisk mangfold.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg