Faktaboks

Også kjent som
fork. Northants County of Northampton
Uttale
nå:þˈæmtənʃə

Northamptonshire er et fylke og et historisk grevskap i Storbritannia, England. Fylket hadde 691 952 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 2364 kvadratkilometer. Administrasjonssenter er Northampton med 212 069 innbyggere. Andre store byer er Kettering, Corby og Wellingborough.

Northamptonshire er et fruktbart bølgende sletteland med store eiendommer, parker og jordbruk. Høyeste punkt er Arbury Hill på 225 meter over havet.

Lær- og skoindustri har vært de historisk viktigste næringsgrenene, men er i dag mer eller mindre forsvunnet. Store arbeidsplasser finnes i næringsmiddelindustrien, transport, tjenesteytende næringer og elektronisk industri. Internasjonal motorsport har stevner på Silverstone Circuit og Rockingham Motor Speedway, aktiviteter som trekker mer enn to millioner tilskuere hvert år.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg